İzmir’in “Efe”si Yola Çıktı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Teknoloji Topluluğu bünyesindeki İKÇÜ TeamEge üyeleri tarafından yapımı tamamlanan EFE adlı elektrikli araç TEKNOFEST 2021’e katılmak üzere yola çıktı.

Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne ilk kez katılan ve final adımında yarışma hakkı kazanan EFE, 31 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Kategorisinde yarışacak. Aracın uğurlama törenine katılan Rektör Prof. Dr.  Saffet Köse, pandemi koşullarına rağmen durmadan ve yorulmadan çalışan öğrencilere ve danışmanlarına teşekkür etti. Rektör Köse, Türkiye’nin savunma sanayiinde son zamanlarda öne çıktığını ve bu çabaların daha da ilerilere gitmesi için gençlerin sorumluluk almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse: “Göklere hâkim olmayanların geleceği şekillendirmesi mümkün değil. Ülkemiz başta savunma sanayi olmak üzere teknoloji alanında yüksek bir ivme yakaladı. Bildiğiniz gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımız, Taarruzi İnsansız Hava Aracının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine katılması törenine katıldı ve orada Akıncı TİHA ile Türkiye’nin bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olduğunu açıkladı. Gelinen bu nokta elbette çok önemli bir başarıdır. Ancak ben gelecekte bu projelerde görev alacağına inandığım siz öğrencilerime önümüzdeki iki rakibi geçme hedefini koyuyorum. Artık bu teknolojileri üretmek bir yana en iyisi olabileceğimize yönelik inancımız oluştu. İnanmak başarmanın yarısından fazlasıdır. Sizler inandınız ve aylardır hocalarınızın gözetiminde çok büyük bir özveri ile gece gündüz çalıştınız ve sonunda hedeflediğiniz ürünü ortaya çıkardınız. Bu projenin başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Sürecin en başından itibaren yakinen takip ettiğim çalışmalarınızda ortaya koyduğunuz emeğin karşılığını aslında şu andan itibaren almaya başladığınıza inanın. Zira bu büyük ve eşsiz deneyim, size imkânsız bir şeyin olmadığını önemli olanın inanç ve azim olduğunu gösterdi.  Bu proje, bizim ve bizimle aynı hedefe inananların bir projesi. Aracın bu hale gelmesinde başta sizler olmak üzere hocalarımıza, personelimize, birlikte çalıştığımız firmalara, yerel yönetimlere, sivil toplum kurumlarına tüm sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Düzenlenen törenin ardından EFE, yarışmaya katılmak üzere yola çıktı.