Şahsen İKÇÜ’lü Oldular

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) yeni akademik yılın şahsen kayıt işlemleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ile başladı.

e-Devlet üzerinden  ‘elektronik kayıt’ yerine ‘üniversitede kayıt’ seçeneğini tercih eden ve zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan yeni İKÇÜ’lüler, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerin uygulandığı Balatçık Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’na geldi. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın koordinasyonuyla oluşturulan fakültelerin öğrenci işleri personelinin yer aldığı masalarda kayıtları alınan gençlerin heyecanını dışarda bekleyen aileleri de paylaştı. Kayıt alanını ziyaret eden ve gençlere hayırlı olsun dileklerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’ne ilk kaydolan öğrencinin işlemini gerçekleştirdi ve gençlerin merak ettiği sorulara da yanıt verdi. Kayıt süreci ile ilgili duygularını paylaşan Prof. Dr. Gökçe: “Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerimizin artık ailemizin birer ferdi olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kayıtlanacak öğrencilerimizle birlikte öğrenci sayımız da yirmi bini geçiyor. Ailemiz yeni İKÇÜ’lülerimizle daha da güçleniyor. Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrencilerimiz ve ailelerini tebrik ederim Etkin ve verimli bir eğitim ve öğretim yılı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yüz yüze kayıtlar İslami İlimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi ile devam ederek; 10 Eylül’de Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Orman Fakültesi ile son bulacak.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar için son süre 08 Eylül 2021.

Gençler, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden belirlenen tarihlerde kayıt işlemini tamamlayabilecek.