Hoş Geldiniz!

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir buçuk yıl ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı.

Öğrencilerin gelişiyle beraber İKÇÜ yerleşkesi eski özlenen günlerine döndü. Sabahın erken saatlerinden itibaren İKÇÜ’ye girişleri başlayan öğrenciler, üniversite girişinde COVID-19 tedbirleri kapsamında HES kodu sorgulaması yapılarak içeriye alındı. Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitimin başlamasının sevincini yaşayan öğrenciler, İKÇÜ’yü çok özlediklerini ifade ederken bu yıl İKÇÜ’yü yeni kazanan öğrenciler ise yüz yüze eğitim ile üniversite hayatına başlamanın heyecanını dile getirdiler.

Salgına karşı, kampüs ve derslik binalarında maske ve mesafe kurallarına uyularak başlanan eğitim öğretimin ilk gününde alınan tedbirlere herkesin uyması için hatırlatmalar yapıldı. Dersliklerin sürekli havalandırıldığı ve blok dersin yapılmayacağı bu dönemde salgını kontrol altında tutmak amacıyla akademik, idari personel ile tüm öğrencilerin kampüs alanına HES kodu ile eşleştirilmiş akıllı kartlarla giriş yapabilecek.