Ödül Yağmuru Devam Ediyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, bu yıl yedincisi düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri” yarışmasında bir başarıya daha imza attı. İKÇÜ Medya ve İletişim Bölümü 2021 mezunlarından Zeynep Sena Başak ve Gülistan Akdoğan, Medya ve İletişim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nazım Ankaralıgil danışmanlığında çekilen ‘Bir Gün Bir Fotoğrafçı’ adlı kısa film ile “Kısa Film Dalı”nda üçüncülük ödülü aldı.

TRT İstanbul Stüdyolarında COVID-19 tedbirleri kapsamında canlı olarak gerçekleşen ödül töreninde ekip adına törene katılan Zeynep Sena Başak, ödülü TRT 2 Kanal Koordinatör Yardımcısı Hüseyin Özcan’ın elinden aldı. Ödüle layık görülen ‘Bir Gün Bir Fotoğrafçı’ adlı kısa film, sanatsal yaratım sürecini komedi unsurlarıyla ele alıyor ve gerçeküstü anlatım tarzı ile öne çıkıyor.  Film ayrıca siyah-beyaz ve sessiz olması ile de göze çarpıyor. Filmin yapım sürecinin kendilerine çok büyük bir tecrübe kazandırdığını söyleyen Zeynep Sena Başak ve Gülistan Akdoğan, Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerine de uygulamalı çalışmalarını mümkün olduğunca arttırmaları tavsiyesinde bulunuyor.

TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasında 2018 yılında en iyi televizyon programı ödülünü kazanan projenin de danışmanlığını yapan Doç. Dr. Nazım Ankaralıgil ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin, Türkiye’deki tüm üniversitelerin ve Türkiye ile işbirliği içerisinde olan ülkelerdeki üniversitelerde eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin katıldığı yarışmada dördüncü kez ödüle layık görüldüğünü belirtti. Yüz ellinin üzerinde İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinin, ayrıca farklı fakültelerdeki ilgili bölümlerin öğrencilerinin yarışabildiği bir ortamda dördüncü kez ödül alma başarısını göstermelerinin Medya ve İletişim Bölümü olarak kendilerini onurlandırdığını söyleyen Ankaralıgil, bu başarının öğrencilerinin gayretinden ve disiplinli çalışmalarından kaynaklandığını ifade etti. Geleceğin İletişimcileri yarışmasının yanı sıra birçok farklı ve prestijli yarışmada öğrencilerinin ödüller kazandığını belirten Ankaralıgil, tüm öğrencilerini bu gayret ve çalışmanın içinde görmek istediklerini söyledi.