Kültür Elçileri Kahvaltıda Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İKÇÜ TÖMER) düzenlediği kahvaltıda, Türkçe öğrenmek için İKÇÜ’yü seçen uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

İKÇÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Şaban Doğan’ın ev sahipliğinde personel yemekhanesinde düzenlenen buluşmaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ TÖMER Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Sinan Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Abdurrezzak, öğretim üyeleri ile farklı ülkelerden eğitim için İKÇÜ’ye gelen çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

355 Öğrenci Kontenjanına 16 Binin Üzerinde Başvuru Oldu.

Kahvaltıda konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ olarak uluslararası öğrencilere verdikleri önemin altınız çizdi. Yurtdışından İKÇÜ’ye gelen kontenjan talebinin eğitimin kalitesine yönelik bir gösterge olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köse, “ Her yıl yüksek oranda kontenjan açıyoruz. Onlardan da kontenjanlarımıza büyük ilgi olduğunu görmekteyiz. 355 öğrenci kontenjanına 16 binin üzerinde başvuru oldu. Üniversitemizin yurt dışındaki bilinirliği ve diplomalarımızın doğrudan geçerli sayılması da bu teveccühü arttıran bir durum. Ayrıca bu üniversitemizin kalitesini gösteren bir gösterge. Bu yıl öğrencilerimizi yüz yüze eğitimle kabul ettik. Onları çok sıcak bir ortamda ağırlıyoruz. Türkçeyi kısa sürede öğrenmelerini eğitim kalitemizin bir sonucu olarak görmekteyiz. Buradayken sadece bizlere olan sevgilerini değil Türkiye’ye olan sevgilerini de hissetmekteyiz. Onlarla her vesile ile bir araya gelmekten çok mutluyuz. Üniversitemiz onlarla daha güçlü ve mutlu” dedi.

Eğitim Kalitemizdeki Başarılarımız Tescillendi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe ise pandemi sebebiyle yaklaşık iki yıllık bir aranın ardından öğrencilerle İKÇÜ TÖMER’ de yeniden bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti paylaştı. İKÇÜ TÖMER olarak kuruluşlarından bu yana yakaladıkları başarıyı tescilledikleri de ifade eden Prof. Dr. Gökçe, “ İKÇÜ olarak uluslararasılaşma hedefimizi önemsiyoruz ve bu yönde uluslararası öğrencilerimizin okulumuzu yüksek oranda tercih etmeleri de bizler için önemli bir parametredir. Pandemiye rağmen bu yıl 100 civarı bir öğrencimiz var. Merkez olarak yedinci yılımızdayız. Kuruluşumuzun daha ikinci yılında TÖMER’ler arasında yapılan yarışmada birinci olmuştuk. Eğitim kalitemizdeki başarılarımızla daha da iyi noktalara geleceğimizin inancındayız. Başta bizleri her noktada destekleyen Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Saffet Köse’ye, Merkez Müdürümüz                                                                                            Prof. Dr. Şaban Doğan Hocamıza tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Türkiye Türkçesi Türk Dünyasının Ortak Kültür Paydası

İKÇÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Şaban Doğan da Avrasya’nın kilit noktasında bulunan Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de kurulan merkezlerinin,  kökleri tarihin derinliklerine uzanan, geniş bir coğrafyada konuşulan zengin dünya dillerinden biri olan Türkçeyi öğrenmek isteyen herkesi ağırladığını kaydetti. Prof. Dr. Şaban Doğan,” TÖMER’de uygulanan program, Türk devlet ve akraba topluluklara mensup olan soydaşlarımızın sadece görecekleri lisans ya da lisansüstü eğitimleri için değil, Türk dünyasında Türkiye Türkçesi ile ortak bir dil ile konuşarak anlaşabilmelerini sağlaması bakımından da önemsenmektedir.” dedi.