İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

MÜDEK Değerlendirme Ekibi İKÇÜ’de

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, eğitim ve öğretim kalitesinin ulusal ve uluslararası standartlarda tescili için başvurduğu, uluslararası kuruluşlar (EUR-ACE ve Washington Accord) tarafından tanınan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (MÜDEK) tarafından değerlendirmeye alındı.
Fakültenin İngilizce eğitim veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programlarının ilk kez değerlendirmeye alınacağı denetleme, Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) üniversite temsilcisi Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Macit Özenbaş’ın takım başkanlığında;  asil değerlendiriciler Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Köksal, eş değerlendiriciler AES Innovation’dan Elektrik Yüksek Müh. Emre Metin, Alp Mühendislik Yöneticisi Sami Toksöz ile öğrenci değerlendirici İzmir Ekonomi Üniversitesinden Zeynep Övgü Yaycı’dan oluşan ekip tarafından yapıldı.
MÜDEK’in Değerlendirmesi YÖK Tescilli
Değerlendirme takvimi başlangıcında Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’yi makamında ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Macit Özenbaş, süreçle ilgili bilgi verdi. MÜDEK’in Türkiye'deki mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olduğunu aktaran Prof. Dr. Özenbaş, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez 2007 yılında değerlendirilen MÜDEK’in yükseköğretim kurumlarının mühendislik programlarında ulusal, sektörel ve program yeterlilikleri odaklı ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmasına ve 5 yıl geçerlilik süresi ile kalite değerlendirme ve tescil belgesi almasına karar verildi. MÜDEK, Türkiye'de ilk kez kalite değerlendirme ve tescil belgesi alan ve bu belgeyi 5 yıllık bir süre için ilk kez alan kuruluş olmuştu. 2013 tarihinde yapılan değerlendirmede de tescil belgesinin 2018’e kadar uzatılmasıyla bu belgeyi arka arkaya 5 yıllık iki dönem alan ilk kuruluştur” dedi.
2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 2011yılından bu yana Washington Accord (WA) imzacı üyesi olduklarını kaydeden Prof. Dr. Macit Özenbaş, mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi, daha nitelikli mühendisler yetiştirilmesi için çalıştıklarının altını çizdi.
İKÇÜ MMF Gurur Kaynağımız
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'de incelemelerin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar’ın refakatinde yapıldığını kaydederek süreçle ilgili iyi dileklerini paylaştı. 
İKÇÜ MMF’nin alanlarının gerektirdiği laboratuvar, yazılım ve bilgiye erişim imkânlarını sürekli güncellenerek iyileştirildiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Köse, “Aldıkları eğitimin yanı sıra İngilizce öğretim yapılıyor olması sayesinde öğrencilerimiz, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de başarılı olabilmenin temel niteliklerini kazanarak mezun olmaktadır. Tüm bölümlerde, tasarımı ve gerçeklemeyi ön planda tutan uygulamalı eğitime büyük önem verilmektedir. Fakültemizden gelen gerek ulusal gerekse de uluslararası başarılar bu eğitim önceliklerinin birer çıktısıdır. Kurum içi ve kurum dışı projelerle sundukları bilimsel altyapı çalışmaları için genç ve dinamik öğretim üyesi kadromuz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat