İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Yeni Öğrencilere ‘Hoş geldiniz’ Programı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine yeni kaydolan öğrencilerin üniversite hayatına uyum sağlama geçiş sürecine katkı sunması için düzenlenen ‘2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Programı’ yeni eğitim yılının ilk gününde başladı.
Sağlık, Kültür ve Daire Başkanlığı (SKS) tarafından planlanan üç günlük programın açılış gününe Rektör Prof. Dr. Saffet Köse konuk oldu. SKS bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu önündeki fuaye alanında kurdukları stantları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ile SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Yeliz Doğru eşlik etti. 
Girişimcilikten, savunma sanayine, tiyatrodan, kariyere toplam 69 topluluğun yeni kayıt öğrencilere kendilerini tanıtma imkânı sağladığı organizasyonda, öğrencilerden yoğun ilgi gören Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, topluluk üyeleriyle tek tek sohbet ederek projeleri hakkında bilgi aldı.
Size Her Yönden Destek Olacak Büyük Bir Ekip Var 
Öğrenci topluluklarının, gençlerin sosyalleşmesinde birey olarak sorumluluk alma, topluma faydalı olma gibi önemli katkıları olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse, “İnsan yaşamındaki her değişiklik uyum sürecini beraberinde getirir. Yeni öğrencilerimiz de hiç şüphesiz bu uyum sürecinin içindeler. Bize düşen görev, bu süreci aşmalarında üstümüze düşen ne varsa sağlamaktır. Her yıl düzenlediğimiz oryantasyon günlerimiz de aslında bu amaca hizmet ediyor. Üniversite yaşamı, sınıfların, ders kitaplarının ötesinde bir deneyimdir. Gençlerimizin dilinden en iyi yine gençlerimiz anlar. Her yıl yeni öğrencilerimizle yenilenen topluluklarımız, öğrencilerimizin üniversiteli olmanın farkını yaşamalarını, üniversitenin akademik ve sosyal olanaklarını, kampüs yaşamını tanımalarını kolaylaştırmaktadır. Aynı ilgi alanlarını paylaştığınız kişilerle ortak faaliyetler de bulunmak veya farklı beceriler geliştirmeye yönelik adımlar atmak, uyum sürecini kolaylaştıracaktır. Pek tabi derslerinizi de ihmal etmeyerek İKÇÜ’de dört dörtlük bir üniversite hayatı geçirebilirsiniz. Unutmayın ki İKÇÜ’de size her yönden destek olacak büyük  bir ekip var. Akademik ve idari personelimiz ile sizin bu yolculuğunuzda her daim yanınızdayız. Yaşamınızdaki bu yeni dönemin bundan sonraki hayatınıza ışık tutmasını diliyorum. Her birinize aramıza hoş geldiniz diyor, sağlık ve mutluluk içinde bir lisans hayatı diliyorum” dedi.
 
Rektör Köse’nin ziyaretiyle başlayan oryantasyon günlerinde,  sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri tanıtan Sağlık Kültür Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genç Ofis,  Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yer aldığı stantlar ve düzenlenen etkinlikler ile UBYS’den,  yemekhane hizmetlerine, spor tesislerine birçok faaliyet alanı hakkında bilgi verilecek.

Menüyü Kapat