İKÇÜ’de Mimar ve Mühendisler Zirvesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) altıncısı yapılan Mimar ve Mühendisler Zirvesine ev sahipliği yaptı.
İKÇÜ Mühendislik Topluluğu(İKC-ENSO) ile İzmir Üniversiteli Mimar ve Mühendisler Grubunca (MMG) düzenlenen zirvenin açılışına, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydoğan Savran, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çevik, Genel Sekreter Nurettin Memur ve çok sayıda konuk akademisyen ve öğrenci katıldı.
Ülkemiz Ve Milletimiz İçin Çok Kıymetlisiniz
Zirvede gençlere seslenen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, iş hayatında başarılı olmanın sırrının başarılı isimlerin hikâyelerinde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin geleceği açısından mühendislik alanının değerinin altını çizen Prof. Dr. Saffet Köse, “Ülkemizin stratejik hedeflerine katkı vermekte mühendislik ve mimarlık alanının stratejik bir görevi olduğu kanaatindeyim. Türkiye’nin başta savunma sanayi olmak üzere teknoloji liginde oyun kurucu rolüne evrilmesi, bu alanda güçlü ekosistemi ortaya çıkarmış durumda. Sizden önceki mühendisler esasen geleceğe yönelik bir vizyon ortaya koydular ve başlatılan milli teknoloji hamlesini hedefe doğru ilerletiyorlar. Sizler de onlardan aldığınız bayrağı daha yukarılara çekecek, daha büyük hedeflere başarılı biçimde yürüyeceksiniz. Bulunduğunuz yaşlarda bu stratejileri içselleştirmeniz; aileniz, ülkemiz ve bölgemiz açısından son derece değerli. Dolayısıyla sizler, bu yaşlarda sorumluluk alma konusunda gönüllü taze dimağlar olarak ülkemiz ve milletimiz için çok kıymetlisiniz” diye konuştu.
Büyüyen Değil Gelişen Bir Üniversite Anlayışıyla İlerliyoruz
Üniversite olarak ‘Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sunmak için tüm paydaşlarla birlikte ortak hareket ettiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, “Mücadeleden hemen vazgeçen ve sürekli şikâyet eden bireyler yerine sorun çözen, canı değerli gören ve memleketin derdi ile dertlenen nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Gelinen noktada üniversitemizde güçlü bir girişimci kültürü oluşturduğumuzu dikkatlerinize sunuyorum. Geçtiğimiz hafta açıklanan TÜBİTAK 2209 – A ve 2209 – B proje kategorilerinde öğrencilerimiz geçen yıl gösterdikleri başarının üzerine çıkarak İzmir’de 2. Sıraya yerleşmiş durumda. Önceki yıl kabul edilen 40 projeyi bu sene 58’e çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 'Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı' kapsamında desteklenen proje sayısı ile Türkiye’de 10.sıraya yerleştik. URAP Sıralamasında önceki yıla göre 4 sıra yükselerek Türkiye’de 35. Sıraya çıktık ve yükselişimizi sürdürdük. 2010 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında yine ilk 3’te yer aldık. Elbette daha büyük hedeflerimiz, gerçekleştirilecek hayallerimiz var. Biz büyüyen değil gelişen bir üniversite anlayışıyla ilerliyoruz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye katılan Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, mühendis gözüyle iş hayatında başarılı olmanın yolları üzerine bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaştı. Zirve buluşması, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay tarafından verilen “Dünyaya Liderlik Eden Tıbbi Görüntüleme Cihazlarının Türkiye'de Üretilmesi” İZKA İnşaat adına zirveye katılan İş Geliştirme Koordinatörü Merve Kaya’nın “Yeni Dünya Düzeni” sunumu ve NORM Cıvata Kalıp Tasanm Kıdemli Uzmanı Tayfur Yavuzbarut’un “Bir Mühendisin Endüstride Karşılaşabileceği Muhtemel Zorluklar” söyleşileriyle tamamlandı.