İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

2025 - 2029 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları İKÇÜ'de Başladı

Birinci ve ikinci dönem Stratejik Planı ile kuruluş ve gelişim aşamasını başarıyla tamamlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde 2025-2029 dönemi stratejik plan hazırlık çalışmalarına başlandı. 
Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin başkanlığında toplanan Strateji Geliştirme Kurulu, yeni döneme ilişkin atılacak adımları masaya yatırdı.

Sürekli İyileştirme Anlayışıyla Çalışmaya Devam Ediyoruz
Bu döneme kadar yapılan çalışmalardan önemli çıktılar elde edildiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Strateji Geliştirme Kurulu olarak katılımcı ve iş birlikçi yaklaşımla bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik gereksinimleri ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamaya devam edeceklerini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Köse, “İlk planımızın uygulama döneminde edindiğimiz tecrübeler ışığında daha bütüncül bir yaklaşımla ve katılımcılık esası en üst seviyede uygulanarak ikinci planın çalışmalarına 2018 yılında başlamıştık. 2019 yılında çalışmaları tamamlanan 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı ile üniversitemizde yürütülen tüm süreçlerde kaliteli hizmet sunmak, paydaş memnuniyetini ve bilimsel eğitimin niteliğini artırmak hedeflendi. İKÇÜ, bilimsel araştırmaların yanı sıra öğrencilerine sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da en iyi imkânları sunmayı sağlama çabası içinde çalışmalarını sürekli iyileştirme anlayışıyla devam ettirmektedir” diye konuştu.

Öğrencilerimizin Tüm İmkânlara Sahip Olması Önceliğimizdir

Stratejik yönetimin öncelikle hedef koymakla ilişkili olduğunu belirten Rektör Köse, ölçülebilir çıktılar için planlama aşamasında gerekli çalışmaların titizlikle yapılmasının önemine vurgu yaptı. 
Rektör Prof. Dr. Köse, “Üniversitemiz için kaliteli bilimsel eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin tüm imkânlara sahip olması önceliğimizdir. Bilimsel araştırma yeteneğimizin arttırılması, lisansüstü eğitim ile Ar-Ge faaliyetlerimizin bütünleştirilmesi, bilginin değere dönüştürülmesi ve insan kaynağımızın daha da zenginleştirilmesi, yeni stratejik planımızın ana eksenini oluşturmaktadır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini geleceğe taşımada çok önemli işlev göreceğine inandığım yeni stratejik planın başarılı bir şekilde uygulanması başta yöneticilerimiz olmak üzere tüm personelimizin özverili çalışmalarına bağlıdır. Ben tüm çalışmalarımıza katkı veren paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum" dedi. 
Toplantı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç'ın 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan hazırlık sürecine yönelik yürütülecek çalışmalar ve Strateji Geliştirme Kuruluna yönelik sunumu ile devam etti. 

Toplantı, görüş alışverişi ve önerilerin dinlenmesi ile son buldu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat