İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ’de Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığınca ilgili personele yönelik “Kamu İhale Mevzuatı ve Diğer Satın Alma Usulleri ile Elektronik İhale Uygulamaları” başlığında bir eğitim programı düzenlendi.
Üç gün süren eğitimde, Kamu İhale Kurumu Eğitim Dairesi Başkanlığında görevli Kamu İhale Uzmanları Abdullah Cangir ile Muhammed Bulut tarafından kamu ihale mevzuatına göre ihalelerin nasıl gerçekleştirildiği ve mal alım ihaleleri uygulama süreci hakkında bilgiler sunuldu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut’un da katıldığı programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç ile çok sayıda idari personel takip etti. 
Programın açış konuşmasını yapan İKÇÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç üç gün sürecek eğitim programında, satın alma süreçleri ile ilgili detaylı bir bakış açısı kazandırılması ve ilgili mevzuattaki güncel bilgilerin paylaşılmasının amaçlandığını kaydetti.
En Güncel Hükümler Yol Gösterici Olacak
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut da kamu kurumlarının mal ve hizmet alımlarını, yapım işlerini ve danışmanlık hizmetlerini düzenlemek ve ihale süreçlerini denetlemek amacıyla oluşturulan Kamu İhale Mevzuatında, 2022 yılı Ekim ayından itibaren e-ihale sürecine geçilmesi nedeniyle bazı değişiklikler yapıldığını aktardı. Bu değişikliklerin ele alınacağı eğitimin oldukça önemli olduğunu belirten Prof.Dr. Akbulut,  kamu kurumlarının iç kontrol mekanizmaları sayesinde ihalelerdeki riskleri tanımlaması, önlemesi ve yönetmesinin mevzuata ilişkin güncel bilgilere sahip olunmasıyla mümkün olacağını kaydetti.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbulut, “Bu üç günlük eğitim sürecinde, Kamu İhale Mevzuatının en güncel hükümleri hakkında bilgi sunacak olan uzmanlarımız özellikle elektronik ihaleler, yapım işleri ihaleleri, mal ve hizmet alım ihaleleri gibi kritik başlıkları da detaylı olarak ele alacaklar. Bu aşamada uzmanlarımız hem güncel teorik bilgiyi aktaracak, hem de pratik uygulamaları örneklerle açıklayarak sizlere katkı sağlayacaklar” ifadelerini kullandı. 
İhalelerde Yer Alması Gereken Temel İlkeler 
Eğitmenler, Kamu İhale Uzmanları Abdullah Cangir ile Muhammed Bulut da yaptığı sunumlarda, Elektronik Kamu Alımları Platformunun (EKAP) çok kapsamlı bir elektronik proje olduğunu belirtti. Elektronik ihale hakkında bilgiler veren Cangir, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılması, hizmet süreçlerinin bilgi ve iletişim teknolojileri destekli olarak yürütülmesi, kamu hizmetlerinin hızlı, verimli, etkin, düşük maliyetli, basit ve güvenli ortamda sunumu gibi amaçları olduğunu belirtti.  4734 Sayılı Kanun hakkında ve ihalelerde yer alması gereken temel ilkelerden bahseden uzmanlar,  saydamlık, rekabet, eşitlik, güvenilirlik, gizlilik, kamu denetimi, ihtiyaçların zamanında karşılanması ve kaynakların verimli kullanılmasının en önemli ilkeler olduğunu vurguladı. 
Üç gün süren eğitim programı, ilgili katılımcılara belgelerinin verilmesiyle son buldu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat