İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ’lü Öğrencilerden Aksa Tufanına Selam

7 Ekim Aksa Tufanının yıl dönümünde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğuna mensup öğrenciler basın açıklaması yaptı. Filistin'deki zulmü bir kez daha kınayan öğrenciler, Aksa Tufanının birinci yıl dönümünde düzenledikleri basın açıklamasında, Filistin halkının yanında olduklarını yineledi.
Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Çiğli Ana Yerleşke İlahiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler adına açıklamada bulunan Merve Tekin, masum insanların, özellikle çocukların ve savunmasız sivillerin hedef alındığı saldırıları kınadıklarını söyledi.
İnsanlığa Yapılmış En Büyük İhanetlerden Biri
Bu soykırım ve katliamların, sadece bir bölgeyi ya da halkı yok etme çabası değil, tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu aktaran Tekin, “Hepimizin yüreği acı, öfke ve derin bir utançla dolu. Çünkü Aksa Tufanını bahane ederek Siyonist rejim tarafından gerçekleştirilen bu insanlık dışı saldırılar, sadece Filistin halkına değil, insanlığın ortak vicdanına yapılmış en büyük ihanetlerden biridir. Genç Düşünce Topluluğu olarak bu vahşet karşısında hissettiğimiz öfke ve nefreti dile getirmek bizim için bir görevdir. Siyonist rejim, yıllardır Filistin halkını baskı altında tutarak topraklarını işgal etmeye, haklarını çiğnemeye devam ediyor. Bugün Aksa Tufanını bahane ederek Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım, gözlerimizin önünde sürüp giden bir trajedinin zirvesidir. Bu katliamlar, insanlık adına utanılacak boyutlara ulaşmıştır. Hepimiz bu adaletsizlik ve zulüm karşısında sessiz kalırsak, insanlık onurumuzu kaybetmiş oluruz. Zulmün karşısında susmak, ona ortak olmak demektir ve biz bu zulmü asla kabul etmiyoruz” dedi.
Zulmün Olduğu Her Yerde Direniş de Vardır 
Öfkelerinin sadece İsrail’e değil bu zulme sessiz kalan tüm dünya halklarına olduğunu kaydeden Tekin, zulme uğrayan başta Filistin ve Doğu Türkistan halkları olmak üzere ezilen, horlanan, katledilen tüm Müslümanların yanında olduklarını söyledi. Siyonist işgale sessiz kalmayarak her daim Filistin halkının yanında olduklarını yineleyen Tekin, “Bizler, Gazze'de yapılan bu soykırımı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Vicdanı olan herkes, bu zulmü kınamalı ve adalet için sesini yükseltmelidir. Bugün burada, Filistin halkının yanında olduğumuzu ve bu soykırımın durması için elimizden geleni yapacağımızı ilan ediyoruz. Zulmün olduğu her yerde direniş de vardır. Biz, Genç Düşünce Topluluğu olarak bu direnişin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Mescid-i Aksa ve Gazze’de yaşanan bu trajediler karşısında asla susmayacağız! Sesimizi duyurana ve bu katliamlar sona erene kadar mücadelemiz devam edecek. Çünkü biliyoruz ki adalet bir gün mutlaka kazanacak ve insanlık bu utancı üzerinden atacaktır” ifadelerini kullandı.
Saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden basın açıklaması, topluluk mensubu Öznur Deniz’in ‘Kudüs ve Gazze’ şiirini seslendirmesiyle son buldu.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat